Wednesday, April 4, 2012

Rikshakyytejä ja tinkailua


Tänään uskaltauduin seikkailemaan taas vähän kauemmas. Nappasin rikshan ja tokaisin kuljettajalle itsevarmasti ja selkeällä lausunnolla "Nelson Mandela Road", ja kuski taas katsoi minua hämmentyneenä ja sanoi ettei tiedä paikkaa. Siinähän se oli puolen kilometrin päässä - suuri tie, jolla oli luultavasti joku toinen nimi hindin kielellä. Lopulta kuski oli ymmärtävinään kohteen ja ajoi minut aivan väärään paikkaan.

En minä tähän mitään keksi

Oikeastaan tuon matkan jälkeen iski ensimmäisen kerran todellinen kulttuurishokki. Olin yhtäkkiä keskellä väkijoukkoa, tööttäileviä autoja ja pikkukojuja jotka möivät kaikenlaisia palveluita kellon korjauksesta parranajoon. Ja en todellakaan tienny missä olin! Lähdin kuitenkin harhailemaan pitkin Delhin katuja ja noin puolen tunnin kikkailun jälkeen alkoivat maisemat näyttää tutulta.

Tänään testailin myös hieman tinkaustaitojani. Tässä epäonnistuin surkeasti, ja maksoin varmasti mojovat turistilisät. Rikshakyyti oli varmaan ihan kohtuuhintainen, maksoin muutaman kilometrin matkasta 40 rupiaa (n. 60 senttiä). Viinirypäleitä ostaessa maksoinkin luultavasti melko roimasti ylihintaa - noin kilon läjästä piti pulittaa 100 rupiaa eli n. puolitoista euroa. Uhmasin jälleen myös terveyttäni ja ostin katukeittiöstä kasvisrullan. Vihannesten hinta oli noussut Delhissä viime yön aikana 30% (eikä ollut kauppiaan tarinoita, vaan tämä selvisi ihan uutisista) ja tämä on kuulemma todella kova kolaus paikallisille. Lisäksi jokainen ravintola oli joutunut nostamaan hintojaan. Ei varmaan ihan hirveät katteet ole noissa sapuskoissa...

Katuruokaa
Tänään alkaa myös kansallinen krikettiliiga. Tapahtuma on täällä vähän sama kuin Suomessa yhdistettäisiin lätkän mm-kisat, juhannus ja joulu. Kaikki ostoskeskukset pitävät ovensa auki myöhään iltaan että myös ne, joilla ei ole varaa televisioon, pääsevät katsomaan peliä suurelta screeniltä.

Asfaltti polttaa

No comments:

Post a Comment