Sunday, April 15, 2012

Hippeilyä


Aamulla minulla oli vielä autokuski käytössä ja kävimme aamulla pikaisesti Aguada-linnakkeessa. Ihan mukava paikka, nothing special. Sain kuitenkin ensimmäistä kertaa tällä reissulla näkökenttääni merta, mikä on aina mieltä ylentävää. Tämän jälkeen palasimme hotellille ja lähetin autokuskin kotiin. Sitten viikonlopun pääsuunnitelman pariin, eli altaalle! Uiskentelin erittäin tyytyväisnä varmaan tunnin verran, jonka jälkeen käppäiln rannalle katselemaan ehkä sitä perinteisintä Goa-meininkiä - kalliita rantakahviloita sekä saksalaisia ja venäläisiä auringonpalvojia. Käveleskelin rantahietikkoa pitkin ja nautiskelin meren äänistä ja auringon (liiasta) lämmöstä.

Aguada


Aguada

Tänään ärsytti hieman paikalliset sekä myös turistit. Paikalliset luonnollisesti koko ajan tyrkyttivät jotain ja esimerkiksi vaihtorahojen kanssa oltiin melkoisen laskutaidottomia. Hinnat pyöristeltiin mukavasti niin, että ei tarvinut enää erikseen tippiä jättää. Turistit taas tuntuvat elävän jossain kuplassa, jossa ei huomata ketään muita ihmisiä ja paikalliset mielletään lähinnän palvelijoiksi. Luultavasti tämä mielikuva ei ihan täysin vastaa todellisuutta, mutta tällainen kuva mulle jäi, varsinkin venäläisistä.

Goa


Candolim, Goa

Candolim, Goa
 Iltapäivästä kävin tekemässä muutaman kilometrin juoksulenkin rannalla. Tästä sitten syömään ja katselemaan auringonlaskua joka oli erittäin postikorttimainen. Tätä postikorttia en kuitenkaan tässä pysty esittämään, sillä kamera oli valitettavasti jäänyt hotellille. Vindaloo-kana, makea lassi ja chai kustansivat lähes 5 euroa, joka on itseasiassa aika paljon täällä päin mualimaa. Tämän jälkeen jubailin vielä Karnatakasta kotoisin olevan Rameshin kanssa, joka kertoi minulle Goasta ja yleensäkkin tästä kusetusmeiningistä mikä täällä vallitsee. Taksien ja kojujen kohdalla on niin kova kilpailu, että kauppiaat ja kuskit ovat valmiita tekemään mitä tahansa saadakseen asiakkaita (eli rahaa). Sain sovittua aamulle myös sopivanhintaisen taksin (very good price my friend) ja loppuilta menee luultavasti "chillaillessa". Loppujen lopuksi Goa oli ihan kiva paikka kun vaan selvisi siitä alkujärkytyksestä ja paikallisten röyhkeydestä. Kaunista täällä ainakin on.PS. ei täällä mitään hippejä ole.

No comments:

Post a Comment