Monday, April 23, 2012

Delhi Belly

Pari viimeistä päivää on mennyt vatsataudin kourissa. Ollaan pääosin levätty guest housella lukuunottamatta muutamia pistoiskuja lähialueille. Täytyy nyt vaan toivoa että Tytin loppuloma ei menisi ihan pilalle tämän takia. Käytiin eilen pyörimässä läheisessä ostoskeskuksessa ja ostettiin kunnon vatsataudin korjauspakkaus: tuoreita hedelmiä, mehua, sipsiä ja lassia. Tänään käppäiltiin lähipuistossa ja torilla.

Koska mulla ja meillä ei nyt varsinaisesti ole mitään uutta kerrottavaa, niin tässä on tällainen lyhyt lista jutuista joista tykkään Intiassa ja sitten myös niistä ei-niin-mukavista asioista.

India Gate
Mukavat jutut:

Todistettavasti iloinen pariskunta!


Ruoka - Rakastan intialaista ruokaa! Tandooriuunissa tehty chicken tikka on aivan ehdoton suosikki, mutta myös perinteisemmät kasvisvaihtoehdot kuten aloo gobi, chana dal, dosa ja idli menee melekosen pikasesti kurkusta alas.

Naapurista haettu take away


Eläimet - Joka paikassa näkyy lehmiä, koiria, lintuja, oravia, jne. ja sehän on aina oikein kivvaa!

Vanha tuttavamme, Fat Lady, ryntäsi vaivalloisesti lyllertäen luoksemme kun kävelimme kadulla muina miehinä


Ilmasto - Vaikka täällä onkin kesä kuumimmillaan ja välillä olo on suorastaan tukala, niin kyllä tämä Suomen loskaisen ja räntäisen kevään voittaa.
Hintataso - Periaatteessa kaikki on halpaa (jopa niissä tilanteissa kun lokaalit yrittävät kusettaa tuplahintaa)
Yleinen ilmapiiri ja tunnelma - Intia nyt on vaan aina ollut lähellä sydäntä ja nyt kun vihdoinkin näkee tämän hengellisyyden ja muinaisten traditioiden ympärille rakentuvan yhteiskunnan niin ei voi kuin nauttia.


Tien varressa oleva pieni pyhäkkö. Löytyy jumalten kuvia ja kaikennäköisiä silkkiliinoja :)


Maanantainen hedelmä-, mauste- ja sekatavaratori aukeamaisillaan
Sikhi-temppeli
Huonommat jutut:

Ruuhkat ja suuret ihmisjoukot - 1,3 miljardia ihmistä takaa sen että missään et saa olla rauhassa tai yksin
Kusetus - Paikalliset koittaa kyniä extrarupiat ihan JOKA asiassa
Sääsket - Näiden lentoradat ja pirullisuus on jollain ihan eri levelillä kuin Suomen serkuilla
Vatsatauti - Mukavasti hoikistuu...

Pavunvarsi ja sen kaveri


Säätö ja hommien vaikeus - yksinkertaisetkin asiat on välillä tehty todella hankaliksi, ellei mahdottomiksi toteuttaa.


Tytin lisäys!


Mukavat jutut:


Se, että miespuolinen henkilö oli minulle aidosti ystävällinen paikassa, jossa sitä vähiten odotin: Intian suurimman moskeijan porteilla. Haahuilimme siellä lauantaina, kun paikallinen pappishenkilö katsoi minua silmiin, hymyili ja osoitti kelloaan: "You come back half past two, please madam.". Tähän mennessä miehet olivat olleet todella kylmiä minua kohtaan, jos osoittivat minkäänlaisia merkkejä siitä että olen ylipäänsä olemassa. Ei sen puoleen, olen ihan tyytyväinen että keskittyvät puhuttelemaan Pekkaa, saanpahan haahuilla omissa ajatuksissani taustalla.
Riksakyyti - parempaa kuin Särkänniemessä! :)
...ja se RUOKA - sitä ei voi tarpeeksi kehua. Yksinkertaisia, halpoja raaka-aineita sopivasti maustettuna. Nam!

Lähikaupan mainos

4 comments:

 1. Löysin tän blogin etsiessä tietoa Delhistä jonne meen Elokuussa kun matkustan Nepaliin.Kiva lukea tätä teidän tarinaa ja on uskomatonta että ootte olleet Borneolla Uncle Jackin sekä Howardin mestoilla elikkäs samoissa paikoissa missä mekin avovaimon kans taannoin. Jack on mahtava persoona muutenkin ja jeesas tosi paljon kun ajettiin paha prätkäkolari Labuanilla.Hyvää reissunjatkoa vaan teille!!!

  ReplyDelete
 2. Uskomaton sattuma! Pidä hauskaa Nepalissa ja Delhissä, ehkä törmätään joskus matkoilla! ;-)

  ReplyDelete
 3. Kiitos mukavan rennosta blogista, kiva kun kirjoitatte molemmat, tulee näkökulmaa. Ainoa asia, joka särähtää, on maininta "lokaalien kusetuksesta". Mielestäni on vain reilua, että huomattavan paljon korkeamman tulotason omaavat turistit maksaisivat palveluista eri hintaa kuin paikalliset. Se on mielestäni järkevä tapa auttaa "lokaaleja" nostamaan omaa elintasoaan ja näin pienentää kuilua köyhien ja rikkaiden välillä. Jotain vastinetta siitä, että pääsee kokemaan ja nauttimaan erilaisesta ja eksoottisesta elämänmenosta. Suurin osa matkabudjetista menee aina lentoyhtiöille ja varakkaammille yrittäjille kuten hotellien omistajille. Erityisesti riksakuskit ovat olleet aina omaa sydäntäni lähellä, kovaa hommaa ja lähes joka maassa järkyttävän pienellä palkalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No jaa, mieluummin maksan ylimääräistä ja/tai annan tippiä rehelliselle ihmiselle, kuin epärehelliselle.
   Kusetus on aina kusetusta, oli ihminen rikas tai köyhä. Itse autan paljon mieluummin rehellisiä ihmisiä, kuin häikäilemättömiä petkuttajia. Ymmärrätkö pointin?
   Niin pitkään kuin huijaamisesta saa enemmän hyötyä kuin rehellisestä työstä, huijaaminen jatkuu, kenties pahenee ja muuttuu häikäilemättömämmäksi.
   Turisti saa olla, maailmanparantajakin, muttei tyhmä. :)

   Delete