Friday, April 6, 2012

Chandni Chowk ja muuta turistimeininkiä

Kävin tänään keskustassa kuten olin aiemmin suunnitellut. Matkaa tältä asuinalueelta (Vasant Kunj) tulee n. 15 kilometriä, ja matkaa taitettiin reilu tunti suuntaansa. Metro oli oikein mukava matkustustapa, vaunut ovat ilmastoituja ja en matkannut edes pahimpaan ruuhka-aikaan joten tilaa oli sopivasti. Yksi asia mikä kuitenkin ihmetytti kovin oli lippujonot - paikalliset ilmeisesti jonottavat JOKAISTA metrolipun ostoa sen 10-30 minuuttia.

Red Fort

Olin aiemmin vaihtanut huonetta, joka oli onneksi hieman lähempänä metroasemaa kuin aiempi asunto. Asuinalueena tämä uusi on aika paljon tylsempi, lähistöllä on lähinnä autokorjaamoja. Onneksi saan vaihtaa taas sunnuntaina takaisin vanhalle kämpille. Näiden muuttotouhujen takia minulta jäi aamupäivällä ja päivällä ruokailut välistä ja edellinen yö oli mennyt vähän huonosti nukkuen, joten olin jo keskustaan saapuessani väsynyt.

Lal Mandir


Chandni Chowk

Nousin ylös Chandni Chowkin metroasemalta ja samantien eteen avautui nuo surullisenkuuluisat lapsikerjäläiset ja se köyhyys joka täällä vallitsee. Alue jossa asun on yksi Delhin kalleimpia, mutta en kohdannut edes Borneon maaseuduilla näin vaatimattomasti eläviä ihmisiä. Toisaalta monet ihmiset vaikuttavat iloisilta ja vilpittömästi iloisilta, eli ehkä se raha ei tuo aina onnea. :-) Mutta tosiaan, Chandni Chowkilla ymmärsin paremmin tänne saapuvien kulttuurishokkia ja kauhistusta. Ihmisiä on aivan liikaa yhdelle neliömetrille ja kaikilla on kiire. Chandni on yksi Intian vilkkaimpia katuja ja liikenne on kadulla täysin kaoottista.

Chhatarpur Mandir

Chandni Chowk feat. meikän sormi

Polkupyöräriksha
Olin tehnyt päivän varalle älyttömät suunnitelmat ja aioin tsekata lähes kaikki keskustan kuuluisat nähtävyydet. Toisin kuitenkin kävi, kun voimat ja tahto loppuivat Chandnin ja Red Fortin jälkeen aivan totaalisesti ja mielessä pyöri vaan metro ja oma kiva pikku asuinlähiö. Ennen lähtöä halusin kuitenkin testata pyörärikshan. Hetken hinnasta neuvoteltuamme nuori kuski lähti fillaroimaan liikenteen keskelle täysin päättömästi. Tätä menoa ei kuitenkaan kestänyt kauan, kun jäimme pahasti jumiin liikenneruuhkaan. Loppujen lopuksi tuo n. 500 metrin matka kesti varmaan lähemmäs puoli tuntia joten olisin ollut kävellen perillä huomattavasti nopeammin! Tätä kokemusta rikkaampana jonottelin metroliput takaisin "kotiin" ja tuhlasin rahaa jopa moporikshaan (80 senttiä...) että pääsin kämpille lepäilemään.

Red Fort


Loppuillan relailen huoneessa elokuvaa katsellen. Ja nukkumaan pitää mennä aikaisin, sillä lähden huomenna työkaverin kanssa katsastamaan ne muut keskustan kohteet jotka jäi tänään välistä. ;-)

No comments:

Post a Comment