Sunday, June 10, 2012

Väliraportti


Taas on vierähtänyt tovi edellisestä blogipäivityksestä, tämä johtuen lähinnä kiireistä ja arjen iskemisestä kovaa vasten kasvoja. Itse en ole juuri töiltäni ja tapaamisiltani ehtinyt kirjoittelemaan, eikä niissä kohtaamisissa ole kyllä paljon kirjoitettavaakaan. Nyt on siis tasan kuukausi siitä kun matkustimme tänne Saksanmaalle, ja elämä alkaa pikku hiljaa asettua paikoilleen. Tytti on taas ollut koko viikonlopun mallikuvauksissa ja minä olen hengaillut koiran kanssa ja katsellut jalkapalloa.
KaDeWe

Kävin myös tapaamisessa Telekom Highrisessa Ernst Reuter Platzilla. Rakennuksen 20. kerroksessa on kahvila josta näkee varsin mukavasti ympäri Berliiniä, ja vieläpä aivan ilmaiseksi! Torstaina ja perjantaina tuli myös maisteltua perinteistä saksalaista ruokaa lihapullien ja possupihvin muodossa. Torstaina kävimme Mommsen-eck -nimisessä olutravintolassa, josta löytyy yli 100 erilaista olutta. Tietystihän minä valitsin tylsänä poikana perus-Berlineri pilssin. Toinen ravintola oli Tiergarten Quelle, josta löytyikin sitten ravintolan oman panimon Lemke-olutta. Varsin hyvää tavaraa ja hupsahti myös pikkusen hattuun...

Kevyt saksalainen välipala

Ostin myös kuntosalikortin läheiselle McFit-salille. Ihan järkyttävän kokoinen kuntosali, vaikka onkin kuulemma pienin ketjun sali Berliinissä. Se on aika hyvä merkki arjesta kun ehtii käymään kuntosalilla päivisin. Eikä hintakaan päätä huimaa, 17 euroa kuussa. Tähän saa lisäpalveluna jotain personal trainer-juttuja ja jotain muuta saksankielistä tauhkaa. Salin kävijöitä kun katselee niin väistämättä tulee mieleen että täällä on ilmeisesti noita anabolisia steroideja vähän helpompi saada kuin Suomessa...

Berliner Dom

Täällä on kaupunki täynnä Saksan lippuja kun on nuo kisat. Niitä on työnnetty koirien kaulapantoihin, autoihin, piirrelty lasten poskiin yms. Eilisen Saksan voiton jälkeen naapurit päättivät räjäytellä aika helvetin isoja pommeja tuossa sisäpihalla ja muistot palasivat vuoden 1945 Dresdeniin. Mutta on silti hienoa katsella tätä jalkapallohuumaa. Suomen jäkisfiilistelyt jää kyllä aika pahasti kakkoseksi. En nyt jaksa kirjoittaa enempää, kun tuolta tv:stä tulee kahden konkurssimaan (Espanja ja Italia) välinen matsi!

Taidetta lännessä
Kuten tarkimmat ovat ehkä huomanneet, tämän blogipostauksen kuvat eivät lainkaan vastaa sen sisältöä. Tässä sen sijaan yksi otos, joka kuvastaa hyvin minun viikonloppuani:

TAKATAKATAKATAKA

No comments:

Post a Comment