Sunday, June 24, 2012

Juhannussauna ja uinti Spreessä


Tässä on nyt juhlittu torstaista asti ja tänään takki on ollut ns. tyhjä, mutta tällä välillä on päässyt tapahtumaan kaikkea kivaa ja mielenkiintoista! Pidimme tiistaina myös lettukestit Couchsurfing-ihmisille. Juhlassa oli oikein mukava tunnelma ja naatimme puolilleöin asti. Ihmisiä oli Perusta, Saksasta, Hollannista, Latviasta ja Valko-Venäjältä. Pirskeet meni sen verran hyvin, että päätettiin pitää toiset nyt tulevana tiistaina.

Perjantaina kävimme siis Helsinki Fresh-järjestön(?) organisoimassa juhannustapahtumassa ja meille oli jo etukäteen luvattu mm. grillausta ja saunomista. Haettiin siinä sitten Lidlistä evästä ja pyöräiltiin paikalle. Puitteet olivat todellakin kunnossa, sillä juhlaa vietettiin Spreen varrella kauniissa vanhassa talossa. Juhlassa soitti myös pari bändiä, ensimmäinen semmosta maalailevaa ambienttia ja toinen musiikkia, joka sopii oikein hyvin Marimekon sponsoroimiin juhliin. Jälkimmäinen soitti hienosti toisen kerroksen parvekkeella ja tunnelma oli muutenki kohdallaan.Juhannuseväät

Kuuden maissa päästiin sitten vihdoin saunaan. Kyseessä oli 50 kilometrin päästä ajettu mobiilisauna ilman mitään luksusta, kuten esim. pukukopit tai vesihana. Löylyvettä haettiin tietenkin sisätilojen vessasta (eivät ilmeisesti olettaneet että käytettäisiin enempää kuin yksi sankollinen) ja vaatteet vaihettiin suoraan saunassa. Keskieurooppalaiseen tapaan saunaan mentiin uimapuvut päällä. Itse aloitin saunomisen samantien kun sauna oli lämmin ja muut seurasivat sitten vähän myöhemmin perästä. Aito juhannustunnelma saatiin lopulta suomalaisen teekkarin tuomalla kossupullolla.


Saunassa ei tosiaan ollut minkäänlaisia pesutiloja tai edes vettä, joten meillä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin pulahtaa Spreehen. Ongelmalliseksi tilanteen teki se, että saunan kohdalla oli pelkästään kanava josta laivat menivät ja sehän oli tietysti yksityisaluetta. Mutta mikäs meitä nokkelia suomalaisia estäisi, eikun hyppy aidan yli, roskakorin kautta laiturille ja siitä hyppäys veteen. Eikä ollut edes kylmää! Puolenkymmentä kertaa me ehdittiin pulahtaa ennen kuin vartijat tulivat paikalle naureskellen. Tätä ennen laivafirman kaverit olivat huudelleet meille jo muutamaan otteeseen.

Panoraama

Juhannusördäystä

Pari tuntia hurahti kuin siivillä saunoen, vihtoen, uiden, löylytellen ja kossutellen ja lopulta olikin aika pyöräillä kotiin ja siitä sitten vahtaamaan Saksa-Kreikka puolivälieräottelua. Hauptbahnhofilla oli oikein kiva tunnelma, mutta oltiin auttamattomasti myöhässä ja saatiin vain surkeat näkymät screenille. Lisäksi olin unohtanut rillit kotiin, joten jouduin välillä katselemaan highlightit Tytin rillit väärinpäin päässä. Pelin jälkeen palasimme kotiin hyvin, hyvin väsyneinä vaikka kello oli vasta kahdentoista.

Futishuumaa


Kaukainen screeniNo comments:

Post a Comment