Saturday, June 2, 2012

Kuin kunnon turistit konsanaan! / Itä-Berliini

Viimeviikkoisten vieraidemme kanssa päätimme suunnata perjantain kunniaksi itään.

Hyppäsimme S-junaan ja päräytimme Pekan vanhoille hoodeille Friedrichshainiin, Warschauer Strassen asemalle. Pekka oli jo valmiiksi bongannut meille sieltä mainetta niittäneen pizzerian, Il Ritrovo, jota italialaiset punkkarit pyörittävät ja josta kuulemma saa Berliinin parasta pizzaa.

Häikäisee.
Heti juna-asemalta ulos päästyämme koimme pienoisen shokin: aiemmin punkkareiden valtaama, rähjäinen, squatteja vilisevä, nuhjuinen alue onkin nykyään nuorten travellereiden ja hipstereiden suosima "ihanan cool"-mesta, joka kylläkin edelleen vilisee katukivetykselle sammuneita punkkareita, on nuhjuinen ja josta edelleenkin löytyy squatteja, tosin ensimmäinen näkemämme sellainen oltiin muutettu kaupalliseksi, siellä oli ruokakoju ja TURISTITOIMISTO. Kuulemamme mukaan sama kohtalo on toteutunut myös muilla punk-alueilla; porukka huomaa tietyn alueen olevan muodikas, kaikki "in"-tyypit siirtyvät sinne, elämä jatkuu muodikkaana ja ihanan hipsterinä, kunnes joku bongaa taas seuraavan THE-alueen. Tällä hetkellä trendi suuntaa kuulemma koko ajan kaakompaan, saas nähdä missä asti ollaan viiden vuoden kuluttua.


...
Vanhanajan valokuva-automaatti. :)


"Millon se oikein ottaa sen kuvan? Ottiko se jo?!"
Tästäkin huolimatta alue oli edelleenkin viehättävä, ja pääkadulta sivummalle siirtyessämme näimme todellista Friedrichshainia, tosin maustettuna muodikkailla coctailbaareilla. Onneksi pizzeria oli vielä paikallaan ja hyvällä onnella onnistuimme saamaan pöydän neljälle jonottamatta (pöytävarauksen tekeminen tänne on suositeltavaa, varsinkin viikonloppuisin).


Pizzerian asiakaskunta oli värikästä: oli nuoria matkailijoita, punkkareita, pari hippiä, vanhempia pariskuntia sekä siistejä bisnesmatkailijoita. Ruokalista oli sitäkin värikkäämpi: kymmeniä eri pizzavaihtoehtoa (taisi joukossa olla pastaakin, mutten muista sillä keskityin ihmettelemään pizzalistaa, joka oli ainoastaan italiaksi ja saksaksi). Tilasimme ne perinteiset, eli pizza margherita ja pizza mozzarella, ja hetken ajan tunsin olevani Rooman La Baffettossa. Nam!

Buffalo- ja normimozzis.
Pekka todellakin was hier.
Löysin hassun piirroksen valukova-automaatilta. Halvat on huvit.
Kotimatkalla törmäsimme punkkareiden järjestämiin katufestareihin, joiden esiintymislava oli rakennettu pakettiauton perään ja joita poliisi valvoi sankoin joukoin. "Festarialueen", eli kadunpätkän vieressä oli valaisematon puistoalue, ja juuri ohikulkeissamme poliisin alkoi valaista puistoa batman-valon kokoisella valonheittimellä katujyrää muistuttavan ajopelin päältä. Mahtoi olla suurematkin bileet, sillä tuntui että koko kaupunginosan poliisit olivat paikalla.

Viikonloppuisin (ja usein arkisinkin) miltei jokainen paikallinen kulkee kaljapullo kourassa. Me kans!
Lauantaina lähdimme syömään illallista jo hyväksi todettuun Grill und Schlemmerbuffet'iin ja sieltä suuntasimme White Trash Fast Foodiin. Jälkimmäinen näistä on ravintola/klubi/keikkapaikka/tatskaamo. Kyllä, baarin yhteydessä on tatuointi/lävistys-liike. Toivon että varsinkin ilta-aikaan tatuointiliikkeen ovensuussa olisi alkometri. White Trash Fast Food on kuuluisa burgereistaan, moni kehuu niitä Berliinin parhaiksi, joten sinne täytynee mennä joskus uudestaan tyhjällä vatsalla. Hassu sattuma tuona iltana oli, että paikalla oli soittamassa bändi, jonka kitaristi näytti aivan ystävältäni Teemulta. Mustatukkainen, pitkänhuiskea mies joka pysytteli taka-alalla, kunnes tuli kitarasoolon aika. Sitten pärähti! :)

Lisää kuvateksti NO EN.

No comments:

Post a Comment