Friday, June 22, 2012

Tapahtumia ja juhannusta!


Eilen oli vuoden pisimpänä päivänä järjestettävä Fete de la Musique (Fete de la Musique, by Wikipedia!). Koko kaupunki tuntui olevan täynnä tapahtumia ja jokainen pubi ja puisto muuttui keikkapaikaksi. Meidän oli ensin tarkoitus mennä CouchSurfing-tuttavien (niiden, joiden kanssa vietimme tiistaina lettukestejä meillä, "Finnish pancake party" oli tapahtuman nimi) kanssa Tempelhofin entisen lentokentän kiitoradalle, nykyiseen puistoon katsomaan auringonlaskua, mutta sään ollessa harmaa, vetinen ja kolea, päätimme mennä sinne joskus toiste. Silloin kun aurinko edes nousisi jotta voisi nähdä sen laskevan... 


Iloisia bileihmisiä Spreellä. Kappalevalinnoista päätellen siellä jo lämmiteltiin huomista Christopher Street Day-paraatia varten.
Sen sijaan siis suuntasimme tuttavamme bongaamaan tapahtumaan joka oli tässä lähistöllä. Paikkana oli S-junaradan kivijalassa sijaitseva teatteri, joka oli kaikessa hämyisyydessään todella viehättävä. Sisälle päästyämme huomasimme että siellä oli meneillää yhden naisen huumorimusiikkiperformanssi. Soittimena oli lasten itsestäänsoiva pikkukiippari ja rekvisiittana hai-pehmolelu. Noh, tuota taidetta ei onneksi kauaa kestänyt ja seuraavaksi lavalle kiipesi joukko vanhempia herrasmiehiä, jotka näyttivät siltä että tästä touhusta on huumori kaukana. Kuten bändin ulkonäöstä saatoimme päätellä, he todellakin soittivat bluesia E:stä. Ja hyvin! Ihmetyksekseni bongasin isäni entisen työkaverin bassonvarresta, jos ei nyt ihan sama ihminen ollut niin ainakin kaksoisolento. En mennyt kysymään että "Anteeksi, puhutteko suomea?" joten asia jää arvoitukseksi.

Graffiti Pekan työpaikan lähellä. Ei liity millään tavalla Fete de la Musiqueen, mutta silti.

Seuraava bändi soitti todella taitavasti proge-reggae-rokkia afrikkalaisella laululla höystettynä. Katsoimme parhaaksi lähteä kotiin (niinkuin puolet väestä) siinä vaiheessa kun lavalle kipusi joukko 17-vuotiaita nuoria glittervaatteissansa. Kyllä hekin hyvin soittivat, eipä siinä. Illan lopuksi kutsuimme uusia tuttavuuksiamme ensi viikon lättykesteihin, huikkasimme heipat ja pyöräilimme lähimpään döner-paikkaan. Siinä dönereitä odotellessamme ja kaljaa siemaillessamme päätimme kokeilla kolikkopeliautomaattia ja valitsimme peliksi pokerin. Hetken kuluttua paikan omistaja kiirehti hädissään kertomaan meille, että juurikin pokerin pelaaminen on kielletty. Kaikkia muita automaatin pelejä saa pelata, mutta ei pokeria. Hups. Ilmeisesti täällä uhkapelien pelaaminen on kielletty muualla kuin kasinoissa.

Vege-döner ja puolalaista kaljaa. Nam.


Tänään on juhannus ja Pekalla vapaapäivä, ja lähdemme kohta viettämään iltapäivää muutaman kilometrin päähän Helsinki Fresh-tapahtumaan. Luvassa on grillausta, Aves-niminen bändi ja SAUNA, sillä mitäpä olisi juhannus ilman saunaa. Aurinkokin pilkistää pilvien raosta ja pitkästä aikaa lämpötila kohoaa pariinkymmeneen, ylikin. Saunomisen jälkeen aiomme mennä katsomaan Saksan peliä isolta screeniltä Hauptbahnhofin lähelle ja huutamaan mukana.

Parvekkeella liehuu lippu
Ja huomenna on Christopher Street Day-paraati! Minä ainakin aion suunnata sinne, Pekkaa täytyy vielä vähän houkutella.

Kuvia tapahtumista seuraa perässä! :)

I want to ride my bicycle, I want to ride my bike!

No comments:

Post a Comment