Sunday, May 13, 2012

Pyöräostoksilla Prenzlauer Bergissä

Tänään päätettiin lähteä kiertämään sunnuntaikirppiksiä Prenzlauer Bergiin. Alueelta löytyy (ainakin) 2 kirppistä: Arkonaplazista ja Mauerparkin kyljestä. Edeltävä on vähän hienompi kirppis josta löytyy erityisesti retroa tavaraa 60- ja 70-luvuilta. Jälkimmäisestä löytyy paljon nuorten tekemiä käsitöitä ja toki myös paljon muuta tavaraa laidasta laitaan. Ehkä kovin sana molemmilla kirppareilla oli LP-levyt, joita oli tarjolla lähes jokaisessa kojussa. Bongasin muutaman helmen (Jethro Tullin Thick as a brick 6 euroa!) mutta jäivät kuitenkin tällä kertaa ostamatta.

Kirpparimenot
Sen sijaan ostimme oikein kivan näköiset polkupyörät hintaan 50 euroa / kpl. Berliinissä on helppoa ja kätevää pyöräillä ja autoilijatkin ottavat huomioon liikenteen seassa poukkoilevat suomalaisturistit. Tämän lisäksi haimme jonkun squatin sisäpihalta roskikseen heitetyt puutarhatuolit ja meidän talon roskiksesta puutarhapöytä, eli nyt meidän parvekesisustus alkaa olla valmis! Berliinissä toimii tuo kierrätys muutenkin erittäin hyvin, ja yleensä jengi tuo käyttämättömät huonekalut roskisten viereen. Joissain taloyhtiöissä on jopa oma roskakori kierrätystavaralle.

Kuvassa ylpeä polkupyörien omistaja
Squatin sisäpihaa

Kotimatka olikin sitten vähän verenpainetta nostattava, kun ilma oli hieman liian kylmä pyöräilyyn ja metrokyyti yhdellä vaihdolla oli vähintäänkin hankala kahden pyörän ja kahden puutarhatuolin kanssa. Jollain tavalla siitä kuitenkin selvittiin ja ehkä asiaa hieman auttoi se, että kassissa odotti Berliinin parhaaksi döner-paikaksi kehutusta Schlemmerbuffetista haetut kanadönerit.Brunssi

Haluaisin vielä antaa erityismaininnan kaupungin sunnuntaiohjelmistolle: kirpparin vieressä olevassa puistossa oli paljon ohjelmaa, mukaanlukien moniaisia pomppulinnoja lapsille, sirkusesityksiä, paineilmalla toimiva robotti sekä bändien ja trubaduurien esityksiä. Kaljaa ja vege-ruokaa sai halvalla kojuista ja kukaan ei ollut mitenkään häiritsevän humalassa. Ensi viikon sunnuntaina voisi sitten yrittää samaa rundia ja lisätä mukaan vielä pitkä sunnuntaibrunssi.

Steampunk!

2 comments:

  1. Ja sitten maanantaina 21.5 saattekin mukavaa seuraa :). Mahtavaa että saitte edukkaasti pyörät sieltä. Kyllä kierrätys kannattaa! -mammu

    ReplyDelete
  2. Tätä on kyllä hauska käydä lueskelemassa... :)
    Teillä on varmasti siellä mainiota!
    -Saara-

    ReplyDelete