Friday, May 11, 2012

Ich bin ein Berliner!Fiilistelyä 11000 metrissä!

Eilen se koitti: muutto Berliiniin! Koti oli pakattu varastoon, mukaan lähtevät tavarat matkalaukkuun, ja ilonen mieli takataskuun! Freddiekin pääsi lentämään elämänsä ensimmäistä kertaa. Minä olin sydän syrjällään koko lentokoneen nousun ja laskeutumisen ajan (voivoi, miten se koira siellä pärjää), mutta kun häkki sisältöineen tuotiin nokkamme eteen Berliinissä Tegelin lentokentällä, niin Freddie heilutti iloisesti häntää eikä osoittanut mitään merkkejä traumatisoitumisesta.

Purimme häkin ja odottelimme tarpeeksi suurta taksia saapuvaksi nenämme eteen. Aina kun näköpiirissä oli suurempi taksi, juoksi joku takaamme ja varasi sen. Vihdoin ja viimein eräs ystävällinen taksikuski huikkasi meille että tulkaahan sieltä kyytiin, ja kyytiinhän me ahtauduimme häkin, kahden matkalaukun, kahden repun ja takkiemme (jotka meinasivat tohinan keskellä jäädä matkatavarakärryyn) kanssa.

Konkkaronkka kotona. Achtung!
Perillepäästyämme meitä odotti ulkoisesti ihan normaalin näköinen, vanha kerrostalo. Ulko-ovemme vieressä sijaitsee kivannäköinen kahvila joka tarjoilee kuulemma maittavia aamiaisia. Täytynee kokeilla joku aamu! Avatessani ulko-oven leukani loksahti auki: talo on ihana, vanha, hyväkuntoinen, kaunis kerrostalo. 

Huone, jossa sijaitsee ruokapöytä. Saatamme muuttaa sinne nukkumaan joskus myöhemmin (katossa on upeita koristeluita).
1. kerroksessa sijaitseva asuntomme oven avatessani jo valmiiksi loksahtanut leukani taisi kolahtaa lattiaan asti. Asunto on valkoinen ja todella, todella kaunis valkoisine lautalattioineen! Saapuessamme täällä ei ollut muita huonekaluja kuin keittiön kaapit, pöytä ja kolme tuolia, mutta pikainen reissumme lähimpään Ikeaan korjasi sen asian, ja nyt on sänky jossa nukkua. Pesänrakennus on nykyään todella helppoa ja varsinkin halpaa.Koira vähän väsynyt.
Eilisilta meni pesää rakentaessa ja eksoottisessa lähikaupassamme, Lidlissä ihmetellessä. Kauppa on samanlainen kuin Suomessa ja kaikki tavarat samoilla paikoilla. Ainut ero on se, että täällä maitokaupoissa myydään alkoholijuomia, ja se että hinnat ovat noin kolmasosan pienempiä kuin Suomessa. Jauhohyllyllä tosin täytyi arpoa eri jauholaatujen välillä: 405, 505, 1050, etc.. Päädyin jauhoihin numero 405, ja niistä tuli oikein kuohkeita ja maukkaita lättyjä (pitihän se Ikeasta ostettu 1,5 euron paistinpannu päästä testaamaan heti!).

Suoraan Ikean kuvastosta! 

Freddien lempipaikka, parveke.


Keittiö, ja vieläpä uunilla varustettuna


Eka aamiainen
Rakastan käydä ulkomailla ruokakaupoissa, niistä löytyy kaikkea eksoottista ja jännittävää. Onneksi, sillä eksoottista ja jännittävää tämän perheen ruokaostokset tulevat olemaan syyskuuhun asti. Ilahduttava huomionarvoinen seikka täällä on luomutuotteiden paljous: miltei kaikkea saa luomuna ja vieläpä mukavaan hintaan. Tosin Pekka tulee elämään varmaan aika pitkälti dönereillä tämän kesän. :)

Eka döner! Ilme ei kerro totuutta dönerin maittavuudesta...

Koirakin nauttii kun pääsee taas kierimään nurmikolla.


4 comments:

 1. Aivan ihana koti teillä siellä ja aivan ihania olette <3.-mammu

  ReplyDelete
 2. Ihana koti teillä :) ja Freddiekin näyttää nauttivan. t. Sirkka-mama

  ReplyDelete
 3. Jes! Reilu viikko niin tuun häiriköimään :)

  Anni

  ReplyDelete
 4. Ihana asunto! Onnea uuteen kotiin, senkin berliininmunkit!

  ReplyDelete