Thursday, December 8, 2011

Orchard Road & Little India: Kuin kaksi eri maailmaa

Tana aamuna paatimme lahtea kappailemaan kohti Orchard Roadia, tuota kuuluisaa ostoskatua. Jo matka sinne oli kokemus, silla nyt oikeasti vasta aloimme tajuta miten suuri kaupunki Singapore on: korkeita rakennuksia korkeiden rakennusten peraan, ostoskeskuksia vieri vieressa ja ihmisia ja metelia joka puolella. Orchard Roadille paastyamme pystyimme vain aukomaan suutamme ja nauramaan samalla kun ohittelimme niita korkeita rakennuksia ja ostoskeskuksia joita sitten meinaan taalla riittaa! Koko katu, varsinkin nain joulun alla, on ihan overi. Joka puolella kimaltaa ja soi, ja mihin tahansa paasi kaannatkin, siella on joku haute couture-liike (Pradalla on laskujeni mukaan ainakin muutama kauppa kyseisella kadulla, samoin Diorilla, LV:lla ja niilla muilla okyliikkeilla)!

Tytti tavaroiden taikamaailmassa
Lahdimme liikkeelle kadun toisesta paasta siina kymmenen maissa jolloin oli viela mukavan rauhallista, tosin aika moni paikka oli viela kiinni. Aikamme talsittuamme puikahdimme sisalle johonkin monista ostoskeskuksista ja huomasimme etta ne eivat jatku pelkastaan monia kerroksia maanpinnan ylapuolelle vaan myos maan alle. Teiden alla ja niiden paalla luikertelee ostoskeskuksia yhdistavia kaytavia ja pari metroasemaa. Taalla ei tarvitsisi nahda paivanvaloa ollenkaan jos ei haluaisi! Aikamme niita kaytavia pitkin ostoskeskuksesta toiseen vaelleltuamme paasimme ulos silmiamme siristellen ja huomasimme etta silla valin koko kaupunki oli herannyt eloon ja kadut olivat yhtakkia taynna ihmisia. Aivan kuin joku olisi painanut nappia ja PUF! ihmiset olisivat vain ilmestyneet sinne. Saimme kulutettua melkein koko paivan vain siihen etta kavelimme kadun paasta paahan (ja kaytiin kaupoissa ihan vahan).


Panoraamaa yhdesta niista kymmenista ostoskeskuksista
Ilta meni ihmetellessa naapurustoamme Little Indiaa. Ihana paikka taynna vareja, valoja ja ihania, huumaavia hajuja! Ihmisia tulee ja menee puikkelehtien autojen ja polkupyorien valissa. Kadut taalla ovat enimmakseen kapeita yksisuuntaisia ja paasaantoisesti ihmiset kavelevat keskella katua, ja jos auto haluaa paasta ohitse, se toottaa merkiksi. Voin kuvitella etta talta Intiassa tuntuu, tosin tama taitaa olla siloiteltu versio ilman koyhia kerjalaislapsia, roskia ja koyhyytta. Mita nyt tuossa nurkilla kokoontuu paikalliset kaljaveikot, mutta ne ovat paljon suomalaisia vastineitaan rauhallisempia ja vaivattomampia. Kaytiin muuten taas syomassa intialaista ruokaa yhdessa paikallisten tayttamassa ravintolassa, oltiin ainoat lansimaalaiset siella ja ilmeisesti sen takia meita katsottiin pitkaan ja naurettiin. Tai sitten sen takia etta mentiin istumaan ainoaan vapaana olevaan poytaan ulos, ja ilmeisesti ulkona ei olisi saanut syoda. No, silti meille tarjoiltiin mahan taydelta herkkuja. Om nom.

Little India


1 comment:

  1. Wau!Kuvia pliis :) .Hyvää ja turvallista kotimatkaa teille ja voi olla että jos lento on aikataulussa,niin ehkä ehdin teitä vastaan. Haleja ja tervetuloa kotiin!

    ReplyDelete