Sunday, December 11, 2011

Lahtotunnelmia Singaporesta

Lomamatka alkaa olla lopuillaan ja lahtoa lasketaan jo tunneissa. Singapore on ollut loistava viimeinen kohde ennen Eurooppaan ja kotiin paluuta, silla kaupunki on huomattavasti lahempana koto-Suomea kuin esimerkiksi Borneo. Hyvina puolina kaupungista voisi mainita arkkitehtuurin, ruuan ja oikeasti toimivan monikulttuurisuuden (ehka pinnan alla kuplii, ei voi tietaa...). Huonoina puolina sanon ainoastaan ihmispaljouden joka alkaa pidemman paalle ahdistaa.

Colonial posh!

Todisteeksi etta oltiin tuolla
Omia suosikkeja ovat olleet jo Tytin mainitsema Little India ja myos ns. ydinkeskusta jossa on kokoelma pilvenpiirtajia, kutsuvia ravintoloita ja vanhempaa, siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria. En ole (viela) kaynyt Intiassa, mutta uskon etta jos ottaisimme satunnaisen alueen mista vaan Intian kaupungista, poistaisimme roskat seka kerjalaiset ja copy-pasteisimme sen tanne niin lopputulos olisi aikalailla vastaava. Ruoka on taivaallista ja ennen kaikkea yksinkertaista - tama on jo toinen kaupunki jossa syon mieluummin kasvisruokaa kuin lihaisia vaihtoehtoja (se toinen on Rooma) ja ihan vaan pelkastaan loistavan maustamisen vuoksi. Lisaksi ihmiset ovat iloisia ja ystavallisia, tosin valilla sadat ja sadat vastaantulevat nuoret miehet intensiivine katseineen hairitsevat. Niita on vaan niin paljon ja ne kaikki nayttaa niin samalta (em. poitsut varmaan ajattelis samalla lailla Suomessa)!

Taloja


Pakollinen turistireitti kiersi ydinkeskustassa sijaitsevaa jokivartta pitkin ja 'ei hitto'-, 'ei oo totta'- ja 'ihan alyton'-elamyksilta ei voinut valttya. Minkalaiselle ihmiselle tulee mieleen rakentaa LAIVA kolmen pilvenpiirtajan paalle? Tai tehda kaksi durianin muotoista teatterirakennusta? Tai muuten vaan rakentaa pieni alue niin tayteen liian suuria rakennuksia? Tuntuu etta tanne on lainattu kaikista mahdollisista kulttuureista hienoimmat jutut (kuten aiemmin kirjoittelin jo copy-pasteilusta) ja luotu niiden valille taydellisesti toimiva, siisti yhteiskunta.


Laiva pilvenpiirtajien paalla. Niin, laiva pilvenpiirtajien paalla.

Mutta kyllahan taalla rahaa menee...

No comments:

Post a Comment