Saturday, December 10, 2011

Pekan painajainen: joululahjojen ostelua

Tama paiva ei ollut Pekan mieleen: joululahjojen ostelua (yksille ihmisille vaan) Orchard Roadilla. Kiertelimme ja kaartelimme niita monia ostoskeskuksia ja tyrmistelimme jarkyttavan kalliita design-liikkeiden hintoja. Laskimme etta tama koko matkamme lentoineen, majoituksineen ja ruokineen paivineen maksoi meilta molemmilta yhta paljon kuin viisi-kuusi Versacen mekkoa maksaa, ei edes mitaan haute couture vaan ihan perus. Hui. Kiva niita kauppoja on silti katsella, samaten niita hotelleja jotka on rakennettu ostoskeskuksiin, niiden edella mainittujen design-liikkeiden kylkeen. Yhdesta kalliista ostoskeskuksesta loysimme ihanan luomukaupan (suunnattu rikkaille ihmisille) jossa myytiin kaikkea ihanaa luomuhompotysta ja tuontituotteita. Joulukinkun olisi taalta saanut hintaan 85 SGD, eli jotain 50 euron luokkaa...

Olimme jo ensimmaisena Singaporen paivana bonganneet ihanan kirjakaupan, Kinokuniya, joten menimme sinne pakoon kaupungin hulinaa. Tama kauppa oli vahan samanlainen kuin eilinen Mustafa Center: mita kirjaa taalta ei loydy, sita ei ihminen tarvitse. Englannin-, japanin-, kiinan-, saksan-, ja ranskankielisia kirjoja notkuvien hyllyrivistojen taydelta. Pekan verenpaine laski taalla taas normaaleihin lukemiin hanen tanssahdellessaan hyllyjen valissa. Mina keskityin lahinna sarjakuviin ja keittokirjoihin. Se tosin yllatti etta taalla myytavat kirjat olivat miltei kaikki paperikantisia, kovakantiset kirjat maksoivat tuplasti enemman.

Illalla jatkoimme luomu-teemaa sattumalta menemalla Little Indiassa sijaitsevaan City Square Malliin, joka on Singaporen ensimmainen eko-ostoskeskus. Se on omien sanojensa mukaan rakennettu mahdollisimman luonnonmukaisesti ja vahan luontoa rasittaen. Sen pihalla oli jattimainen Pokemon-joulukuusi (...) jonka led-jouluvaloihin lapset saivat polkea erikoispyorilla sahkoa. Mina kavin herkuttelemassa halvalla sushilla, ja talla valin Pekka kuorrutti ravintolan soijakastikkeella jota loytyy varmaan vielakin jokaisesta joulukoristeesta ja kattopalkeista. Kavimme myos ihastelemassa kahta taalla sijaitsevaa luomukauppaa ja oli mukavaa huomata etta ei sen luomun taydy aina olla ihan hirvean kallista.

Ai niin, lomamme lopun lahestymisen kunniaksi avasimme viinipullon ja maistuihan se vahan huonompikin punaviini hyvalta seitseman viikon tauon jalkeen. Ja mikas tassa ollessa, hostellin terassilla istuessa, katsellessa paikallisten hulinaa. :)

1 comment: