Tuesday, December 6, 2011

Hyvaa itsenaisyyspaivaa Suomi!

Viimeista viedaan! Lomamme Borneo-osuus lahenee loppuaan ja sen kunniaksi Pekka hankki itselleen pienimuotoisen flunssan. Itsenaisyyspaivan kunniaksi nuhanena teki itselleen juhla-aamiaisen, janis-burger, juustosiivu ja paistettu muna. "Nam." Yritimme kayda aamulla leipomossa ostamassa burgeriin pohjan ja kannen, mutta eihan mikaan paikka ole auki viela yhdeksan maissa... Tuon kevyen aamiaisen jalkeen lahdimme kiertelemaan Kota Kinabalua ja ostamaan tuliaisia ja flunssalaaketta. Laakkeen osto olikin iloisen helppoa: kavelimme apteekkin, kerroimme vaivamme, annoimme nimemme ja asuinmaamme (myohemmin toisessa apteekissa ei kysytty mitaan henkilotietoja) ja kavelimme Suomessa reseptilla myytavan laakkeen kanssa ulos. Ei se niin tarkkaa taalla ole!

Yksi niista monista kerroista kun teimme lettuja iltapalaksi, talla kertaa menossa mukana myos kaksi californialaista couchsurffaajaa

Aikamme KKn ilmapiiria nuuhkittuamme totesimme etta kyllahan tama jo riittaa. Kavaisimme lahikaupassamme Centre Pointin ostoskeskuksessa (jossa muuten on 7 kerrosta), ostimme tarvittavat aineet suomalaista illallista varten ja suuntasimme majapaikkaamme Julesin luokse. Pekka oli tassa vaiheessa kuin puulla paahan lyoty aiemmin ostamamme laakeen takia, ja hanen nukkuessaan mina yritin kaasuhellaa apuna kayttaen loihtia omenasosetta kiinalaisista tuontiomenoista. Eihan siita tulut niin hyvaa kuin aitin tekemasta, mutta sokerin ja muusinuijan avulla siita tuli ihan viihdyttavaa. Illansuussa Jinny tuli toista ja toi mukanaan ruotsalaisen couchsurffaajan Niclaksen. Mikas sen mukavampaa kuin kertoa ruotsalais- ja suomalaisvitseja itsenaisyyspaivana! :)
  
Ruotsalainen Henrik ikuisti ruskan KKn hylattyyn rakennukseen


Yritin kauan miettia etta mitas perinneruokia Suomessa onkaan, mutta kaikki mita mieleeni tuli oli joko valmistettava uunissa (Julesilla ei ole) tai vaativat kermaa tai jotain muuta mita taalta ei saa. Siispa sen keksin: pyttipannu! Kiinalaisia perunoita, sipulia, valkosipulia, tomaattia ja siitakeherkkusienia. Paalle kananmunaa ja viereen kananakkeja ja keitettya kukkakaalia. Jalkiruoaksi isantavakemme nykyista lempparia: lettuja ja sita minun tekemaa omenasosetta. Parempaa en pystynyt nailla resursseilla loihtimaan, mutta hyvinhan tamakin vaikutti kelpaavan: kattilat nuoltiin viimeista murua myoten.

(En muuten ehtinyt ottaa yhtaan kuvaa illallisesta ennen kuin se syotiin, sori)

Now playing: Finlandia.

No comments:

Post a Comment