Friday, November 4, 2011

Kansallispuistoja, taivaskavelyita ja vesiputouksia

Perjantaiaamuna sanoimme hyvastit Wo Jia Lodgen mukavalle omistajalle ja pikaisen yhteiskuvan jalkeen lahdimme taksilla kohti lentokenttaa, josta jatkaisimme lentskarilla edelleen Mulun kansallispuistoon. Gunung Mulu on monen mielesta Borneon kaunein kohde ja tama nakyi selvasti myos hinnoissa. Kuchingin halpojen hintojen jalkeen Mulun retket tuntuivat lahes ryostolta (eivathan ne Suomen hintatasoon verrattuna kalliita olleet, mutta silti...).

Majoitus tosin oli halpa, kokonainen huone omalla vessalla ja tuulettimella vain 40RM (8 euroa). Sahkoa oli tarjolla iltakuudesta iltakymmeneen ja pesuvetta tuli valilla melko satunnaisesti. Onneksi vieressa oli joki jossa tulikin uitua erittain ahkerasti. Majoitus oli ns. homestay eli paikalliset asukit majoittavat turisteja joko omiin taloihinsa tai viereen rakennettuihin lisarakennuksiin. Homestayn pitajat eivat meista hirveasti valittaneet vaan touhuilivat omiaan, mahdollisesti kielimuurin takia. Lamminta vetta saatiin sentaan kysyttaessa.

Melko nopeasti majoituksen saatuamme lahdimme kansallispuistoon joka oli muutaman minuutin kavelymatkan paassa. Varasimme saman tien ensimmaisen retkemme maailman pisimpaan riippusiltakavelyyn (480 metria), Canopy Skywalkiin joka eteni n. 20 metrin korkeudessa. Ylapuolelta sademetsa nayttaa taysin erilaiselta ja opas osasi kertoa mukavia faktoja ja tarjosi myos paikallisten nakokulman puiden kaatamisen syihin. Yksi yli satavuotias puu saattoi olla arvoltaan yli 10000 dollaria joka vastaa n. 3 vuoden palkkaa! Skywalkin jalkeen paatimme tehda nopean patikoinnin Paku-vesiputoukselle. Oppaat olivat varoitelleet matkalla vaijyvista iilimadoista mutta (valitettavasti) emme tormanneet yhteenkaan. Paastyamme vesiputoukselle paatimme pulahtaa hetkeksi uimaan. Alla muutama kuva skywalkilta ja vesiputoukselta.













(huomatkaa kaljamaha)







Illalla ja yolla meita pitivat viela hereilla lahibaarissa bailaavat hollantilaiset (kuinka pitkaan ihminen jaksaa huutaa WUU?) ja talon valikattoon pesiytynyt lintu.

5 comments:

  1. Lisätkääs kuvia tuosta SkyWalkista! Kuulostaa mahtavalle.

    ReplyDelete
  2. on se nyt harmi, ettei niitä iilimatoja tarttunut mukaan, olis ollu edes jotain extremeä

    ReplyDelete
  3. Ihania kuvia,kiitos niistä! Haleja ja terkkujaaaa rakkaat <3

    ReplyDelete
  4. Katselen näitä kuvia uudestaan ja uudestaan :)

    ReplyDelete
  5. Meinasin jo likettaa aitin iilimato-kommenttia, mutta sitten hokasin etta eihan taalla bloggerissa voikaan. Damn.

    ReplyDelete