Monday, July 2, 2012

Ulkoilmaoopperaa ja jalkapallohuumaa

Viimeisen viikon aikana on taas tapahtunut paljon kaikkea mielenkiintoista. Tytti lähti torstaina "lomalle" Suomeen ja tietysti juuri sille ajalle sattuu mielenkiintoisia tapahtumia ja kansanjuhlia. Torstaina kävimme seuraamassa Saksa-Italia -matsia vanhan Tempelhofin lentokentän kylkeen rakennetussa biergartenissa, ja vaikka peli olikin pettymys, oli tunnelma oikein mukava.

Saksa-Italia, kaikkia peli ei kiinnostanu
Lauantaina sain kämpän täyteen couchsurffaajia, kun ensin sain vieraaksi kaksi amerikkalaista poikaa ja vielä myöhemmin illalla kaksi puolalaista tyttöä. Tytöt olivat löytäneet jo yhden yöpaikan, mutta isäntä oli osottautunut hieman oudoksi tapaukseksi - kyseessä oli siis nudisti mies jolla oli taipumuksia kaikenlaiseen pervoiluun... Illalla menimme poikien kanssa katselemaan screeniltä Don Giovanni-oopperaa Unter den Lindenille. Esitys oli ilmainen ja paikalle oli raahautunut tuhansia kulttuurin ystäviä. Olut ja ooppera toimi varsin mukavasti yhteen, ainoana huonona puolena oli ne pirun vessareissut. Lähdimme lopulta vastahakoisesti ensimmäisen näytöksen jälkeen, lähinnä sen vuoksi että kovalla kivetyksellä istuminen ei tehnyt hyvää selälle ja takapuolelle. Tämän jälkeen "nuoriso" jatkoi vielä illanistujaisia, mutta vanhana herrana en itse jaksanut enää riekkua.

Don Giovanni

Sunnuntaina oli luvassa sitten taas aivan toisenlainen tapahtuma, eli jalkapallon EM-finaali Espanja-Italia. Aluksi meinasin jäädä katsomaan matsia kotiin, mutta jenkkipoitsut saivat sitten lopulta suostuteltua Brandenburgille. Sinne oli perinteiseen tapaan pystytetty valtavat screenit, ja paikalla oli satoja ellei tuhansia espanjalaisia kannattajia (ja muuta italialainen). Siinähän kävi sitten niin, että Espanja murskasi Italian luvuin 4-0 ja voi sitä juhlan määrää. Ihmiset lauloivat, tanssivat ja huusivat täyttä päätä ja tuntui siltä, että jokaiselle Espanjan pelaajalle oli oma kannustuslaulu. Lopuksi näimme vielä ilotulituksen jonka jälkeen riensin kotiin tarkastamaan koiran tilan (reetu pelkää pommeja ja ilotulituksia). Koira oli mukavan rauhallinen ja minäkin pääsin lopulta nukkumaan, väsyneenä mutta onnellisena.

Valitettavasti mulla oli matsissa mukana vain huonolla kameralla varustettu puhelin, mutta yritän kuitenkin ladata kuvia ja videoita tapahtumasta myöhemmin.

No comments:

Post a Comment