Wednesday, September 19, 2012

Saapuminen San Franciscoon ja vinkkejä Amerikkaan matkaaville


Kirjoittelen tässä juuri lentokoneesta jossain Yhdysvaltojen itärannikon yllä. Matka on nyt kestänyt sellaiset 13 tuntia ja vielä on viitisen tuntia jäljellä. Lensin ensin Tampereelta Tukholmaan josta jatkolento Frankfurtiin sujui täysin ongelmitta. Tukholma-Frankfurt olikin sitten puolisen tuntia myöhässä jolloin vaihtoaikaa jäi Frankfurtin päässä lopulta hyvin niukalti. Tällä kertaa minä olin se ihminen joka juoksi lentokentällä kuin riivattuna lähtöporttia etsien. Alkuperäistä vaihtoaikaa oli tuntia ja 40 minuuttia mutta lopulta minulla jäi n. tunti vaihtoon ja tässä ajassa piti käydä passintarkastuksessa, tehdä jenkkien oma security check ja juosta lähtöportille. Muutenhan tuota aikaa olisi ollut reilusti mutta portti sulkeutui 40 minuuttia ennen lähtöä... No, pääasia että lopulta ehdin koneeseen.


Voisin listata tähän nyt parit käytännön vinkit kaikille Amerikkaan matkustaville:

- Pidä huoli että sinulla on KAIKKI matkustusdokumentit. Security checkissä kysytään myös todisteet siihen, milloin ja miten palaat Amerikasta Eurooppaan. Ei ole mukavaa etsiä lentolippuja sähköpostien joukosta hikisenä ja stressaantuneena (niin kuin minä tein).
- Valmistaudu typeriin kysymyksiin. Sinulta kysytään mm. aiotko tehdä rikoksia Amerikassa
- Pidä jokin todistus asuinpaikastasi lähellä. Yleensäkin kannattaa pitää kaikki matkadokumentit käsillä, sillä ne tarkistetaan ainakin kahdesti (minulta kolmesti)
- Lisäksi sinun täytyy täyttää maahantulokortti lentokoneessa. Tähän korttiin tulee tiedot asuinpaikastasi, passin tiedot yms. Kannattaa ottaa kynä koneeseen ja täyttää lappu siellä. Aikaa kyllä riittää.
- Valmistaudu siihen, että lentokoneessa 12 tunnin lennolla viereesi istuu isokokoinen puolalainen mies joka varaa oikeuden käsinojaan koko matkan ajaksi

Seuraavaksi alkaa sitten taistelu väsymystä vastaan. Aikaero on 8 tuntia joten saapumisaika on jotakuinkin aamuyöllä kolmen aikaan. Yritän kamppailla iltayhdeksään (paikallista aikaa) jolloin annan itselleni luvan mennä nukkumaan. Heräilen sitten varmaan aamuviiden aikaan hortoilemaan typerän ja väsyneen näköisenä pitkin San Franciscon katuja. Siihen asti:

America, fuck yeah!Kirjoitetaan nyt vielä sen verran, että perille päästiin. Olo on epätodellinen ja TODELLA väsynyt. Otin jotain kuviakin matkalla mutta jotenkin tuo kameran muistikortti kadotti ne. Vielä kun olis joku jonka kanssa jakaa nämä kaikki outoudet...

1 comment:

  1. Täällä odotellaan innolla jatkoraporttia ja kuvia reissusta. Miltä Ameriiikan Ihmemaa näyttää tavallisen tallaajan silmin, eritoten näinä talouden aikoina?

    ReplyDelete