Thursday, September 27, 2012

Alcatraz, Mission ja Golden Gate park

Ehdin tässä viimeistä lentoa odotellessa kirjoittamaan myös tekstit kuvien seuraksi. Olin jo pari viikkoa sitten varannut liput Alcatrazin vankilasaarelle. Olisin kovasti halunnut mennä sinne yöllä, mutta ne retket pitäisi kuulemma varata monta kuukautta etukäteen, joten jouduin tyytymään päiväretkeen. Saari oli aivan täyteen ammuttu turisteja, mutta reissu oli silti aivan mahtava ja tarjosi paljon inspiraatiota erääseen tulevaan projektiin.

Itse vankilassa turisteille jaettiin äänioppaita, joissa entiset vartijat ja vangit kertoivat elämästä Alcatrazissa. Paluulennolla oli aivan pakko katsoa Clint Eastwoodin Pako Alcatrazista joka oli aivan mahtava elämys kun tunnisti sen ympäristön missä hahmot liikkuivat. Myös tämä oli äärimmäisen kiinnostava tarina:

Frank Morrisin/Clint Eastwoodin selli

Morrisin ja kumppanien käyttämä pakotunneli

Keskiviikkona päätin lähteä käveleskelemään SF:n lähiöihin joista ensimmäisenä eksyin Missioniin. Mission on lähinnä latinoiden asuttama alue jonka lähes jokaista seinää koristaa erilaiset maalaukset ja graffitit. Halpojen vuokrien takia myös taiteilijat ovat löytäneet kaupunginosan mistä syystä jokaisesta kadunkulmasta löytyy muodikkaita kauppoja, baareja, partureita yms. Alue jäi minulle kuitenkin kokonsa vuoksi kysymysmerkiksi. Jääpähän jotain tutkittavaa myös seuraavalle reissulle...

Mission

Mission

Mission

Mission

Mission

Mission
Keskiviikkoaamuna suunnitelmissa oli lähteä käveleskelämään pitkin poikin Golden Gate Parkia. Tuttuun tapaan sekoilin taas julkisten kulkuneuvojen kanssa - alkuperäinen aikomus oli napata sähköbussi puiston hujakoille, mutta koska pitkänkään odottelun jälkeen tätä ajoneuvoa ei näkynyt, hyppäsin summassa seuraavaan bussiin ja toivoin parasta. Tällä kertaa kävikin hyvä tuuri, ja bussi vei minut Haightiin, joka tunnetaan myös yhtenä hippiaatteen synnyinseutuna.

Ihan ensimmäiseksi siirryin perinteiseen amerikkalaiseen dineriin syömään sydänkohtaus-aamiaisen piparminttuteellä. Tämän jälkeen vaeltelin Haight Streetillä ja tsekkailin hippien vanhoja mestoja. SF:n scene ei sinänsä hirveesti kiinnosta (tykkääkö Grateful Deadista oikeesti joku?), mutta oli ihan mukava fiilistellä sitä kukkaistouhua mitä siltä kadulta on joskus löytynyt. Nykyään katuja koristivat lähinnä muodikkaat baarit, ylihintaiset vintage-kirppikset ja "headshopit". Lisäksi ihmetytti punkkarien universaalisuus - SF:n punkit näyttivät täysin identtisiltä Berliinin punkkeihin verrattuna. Suosittelen aluetta silti erittäin lämpimästi, yksi lempialueistani Nob Hillin ohella!

Aamiainen Dinerissa

Haight

Haight

Haight
The Painted Ladies
Haight

Haightista koikkelehdin sitten lopulta sinne puistoon, ja voi hyvänen aika kun se oli pettymys! Olen vahvasti sitä mieltä, että autotiet eivät kuulu puistoihin. Amerikkalaiseen tapaan joka paikkaan pitää kuitenkin päästä autolla, ja näin oli myös tämän massiivisen puiston kohdalla. Joka paikassa meni autoteitä ja ainakin minulta jäi se luonnon tuoma raukea fiilis saavuttamatta. En myöskään pitänyt siitä, että puiston osiin piti maksaa sisälle (Japanese Tea Garden 7 dollaria!), vaan miellän ne kaupunkilaisten yhteiseksi, ilmaiseksi tilaksi. Löytyi sieltä puistosta pari ihan rauhallista spottia, mutta kokonaisuutena koko palsta oli hieman pettymys - olihan se yksi eniten odottamia kohteita koko reissulla.
Jos joku (ei varmasti kukaan) on ihmetellyt miksi minulla ei ole mitään kerrottavaa iltariennoista, on syy yksinkertainen - niitä ei ole ollut. Olen aikatauluttanut matkan niin, että kierrän aamuisin turistirysiä ja teen illat töitä. Koko päivän kävelyn jälkeen ei muutenkaan jaksa riekkua, joten on parasta vaan keskittyä työntekoon.


Japanese Tea Garden
Kirjoittelen tässä tosiaan Tukholman lentokentältä, ja matkaa on taivallettu nyt 17 tuntia. Unitedin lento oli 2 tuntia myöhässä joten myöhästyin jatkolennolta Frankfurtista Tukholmaan. Kotimatkalle tulee kestoa yli 20 tuntia...

Lopuksi vielä kuvia niistä herkkuruuista joita olen viimeisinä päivinä nauttinut:

*****!
*****!
* :-(

****

2 comments:

  1. Mielenkiintoisia kuvia ja paikkoja, kiitos. Maisemat hyviä, mutta tuo ruoka ei?! Onko se oikeesti tota?
    Japanilainen puutarha on aivan viehko ja Haight-Ashburyyn haluais tämäkin.

    ReplyDelete
  2. Ruokaa löytyy kyllä kaikenlaista, ja San Franciscolainen/Kalifornialainen ruoka on yleensä fuusiota vähän kaikesta. Mulla on vaan tapana aina syödä reissuilla roskaruokamaisesti, nopeasti ja "paikallisesti", nimim. 10 päivää Berliinissä, 10 döneriä.

    ReplyDelete