Wednesday, August 8, 2012

Frankfurt, Darmstradt ja Saarbrücken

Tehdääs tällainen pikapäivitys viime viikon työreissulta Frankfurtiin, Darmstradtiin ja Saarbrückeniin. Junailin Berliinistä Frankfurtiin ja täytyy sanoa, että saksalainen junajärjestelmä on varsin tehokas ja näppärä. Jostain syystä jopa penkit tuntuivat mukavammilta kuin VR:n, tosin tähän voi olla syynä myös pitkäaikaiset antipatiat kaikkea VR:n tekemää kohtaan. Reitti oli sinällään melko tylsä, sillä loppumatka on lähinnä tunnelia, mutta alkumatkasta oli kiva katsella saksalaisia pikkukyliä kirkkoineen.

Frankfurtin juna-aseman seutua

Frankfurt
Frankfurtissa majailin hotelli Victoriassa aivan juna-aseman tuntumassa. Hotellissa ei sinällään ollut mitään vikaa - se oli tavallinen business hotelli ilman mitään turhia kikkailuja. Alue oli vaan jokseenkin epäilyttävä, sillä kadun vastakkaisella puolella oli huumeklinikka josta jaettiin huumeita korvaushoitopotilaille. Lisäksi alueella oli paljon pornokauppoja ja epäilemättä myös iloisia katutyttösiä. Iltaruuat söimme paikallisessa pienpanimossa. Koska alan olla jo melko kyllästynyt raskaaseen saksalaiseen ruokaan, päätin syödä pelkästään tomaattikeiton (ja juoda tietysti olutta).

Seuraavana aamuna kohteena oli Darmstadt, mutta valitettavasti kaupunki jäi melko tuntemattomaksi reissun luonteen ja kiireyden vuoksi. Mieleen jäivät lähinnä teknisen yliopiston takapihalla olleet valtavat puut. Ajoimme vielä illaksi parisataa kilometriä Saarbrückeniin, jossa paikallinen kolleega esitteli meille paikallisia ruoka- ja anniskeluravintoloita. Koska olin illalla TODELLA nälkäinen, päätin nauttia ns. "kaivosmiesten evään" joka koostui perunamuussipallerosta jonka sisällä oli jauhelihaa. Päälle vielä pekonikastike ja puoli kiloa hapankaalia ja täysi vatsa (ja väsymys) oli taattu. Saarbrücken vaikutti mukavalta kaupungilta eikä paikallisissa baareissakaan mitään valittamista ollut.

Puu
Mainarin eväs
Saarbrückenin keskustan sykkeessä
 Lisäksi täytyy kehua hotelli Leidingeriä mahtavasta palvelusta: olin vahingossa varannut huoneen edelliselle päivälle, mutta ystävälliset virkailijat eivät kuitenkaan veloittaneet minulta kuin yhdestä yöstä. Lisäksi sain kahden hengen huoneen. En ehkä kuitenkaan ollut aivan huoneen kohderyhmää, kuten allaolevista kuvista näkyy... Myös aamupala oli aivan taivaallinen ja kokki paistoi herkkuja siinä nenän edessä. Lisäksi noutopöydästä löytyi mm. ranskasta tuotua pastöroimatonta juustoa ja tuorepuristettua appelsiinimehua.


4 tähden aamiainen
Seuraavana päivänä tutustuimme Saarbrückenin yliopistoon joka oli kukkulalla 10 kilometrin päässä kaupungista. Itse ainakin tykästyin paikkaan ja voisi kuvitella, että opiskelukin sujuu mukavasti luonnon keskellä. Illalla lensinkin jo Berliiniin. Varsinkin Saarbrücken ja Frankfurt jäivät vielä vähän kutkuttamaan, joten eiköhän näille alueille tule vielä joskus matkattua...

Saarbrückenin yliopisto

No comments:

Post a Comment